Lax- och öringfiske på innanhavet Vänern – fiskepaket, Hotel Wictoria

I det här fiskepaketet upplever du fisket efter lax och öring på de stora vattenvidderna! Du bor centralt i roingivande miljö på Hotel Wictoria i vackra sjöstaden Mariestad. Krydda din upplevelse med ett riktigt trollingfiskeäventyr på innanhavet Vänern med en professionell fiskeguide.

Efter en god natts sömn och en härlig frukost tar ni er till den utgångshamn guiden har valt för dagen; Mariestads marina alternativt Laxhall på närliggande Torsö. Här väntar Ove Johansson med sin fullt utrustade trollingbåt där ni får en genomgång av både fiskemetod, säkerhet och fiskeutrustning. Sedan bär färden av ut på vårt vackra innanhav i jakten på Vänerns silver: insjölaxar och insjöringar som ofta når en ansenlig vikt. Storleksspannet 3-6 kilo är normalt, med chans att landa större fisk om 7-8 kilo och givetvis ännu större, i Vänern simmar insjöring och insjölax på över 10 kilo...

Information:
Vi har nöjet att kunna erbjuda instruktörer och fiskeguider av absolut högsta klass. Samtliga har erfarenhet av instruera och guida företag, privatpersoner, familjer och internationella gäster. Den gemensamma nämnaren är att vårt närområde erbjuder ett fanstatiskt fiske, inte minst Vänern, och vill man ha hjälp med att uppleva ett riktigt fiskeäventyr eller lära sig hur man fångar sin drömfisk så har vi garanterat rätt personer som kan hjälpa dig.

Om trollingfiske:
Ove Johansson och hans kollegor fiskar från fullt utrustade trollingbåtar anpassade för denna typ av fiskemetod baserad på att båten är i rörelse med 10 beten i vattnet. Man använder sk. planerboards och djupriggar för att kunna sprida betena på ytan och ner på djupet. Ibland händer det att det hugger på fler än ett spö och när fisken är riktigt på bettet kan det vara riktigt actionfyllt och svettiga bataljer mellan Vänerns silver och den som håller i spöet.

Säsong & miljö:
Fisket företas i storslagna miljöer och fiskeplatsen väljs efter väder, vind, aktuellt fiske och säsong
Lunchen förtärs i båten medan man fiskar och en halvdag består av 4 timmars effektivt fiske alternativt en heldag om 8 timmars effektivt fiske. Säsongen pågår så länge Vänern ligger isfri.

 

Minsta antal personer 4st. Offert och priser efter antal personer – gör bokningsförfrågan på
bokning@hotelwictoria.se eller 0501-139 05. Välkommen att höra av dig.